web analytics
Elämän makuja maistelemassa

Norja on kiinni sunnuntaina

No tiedossahan tuo oli aikaisimmilta reissuilta.
Mutta silti se vain jaksaa yllättää että Narvikin kokoisessa kaupungissa ei silti ole auki kuin muutama ruokapaikka / kahvio ja museo.

Siinä aikamme kaupungilla pyörittyämme päätimme suunnistaa kahvion kautta tuonne käymättömään museoon.

Tässä välissä on muuten mainittava se että miten tolkuttuman mukava on tuollainen pikkuinen videokamera jolla kuitenkin saa ihan kohtuullista laatua, jos satuitte katsomaan sen pätkä tuosta Bodo:n ilmailumuseosta niin se on kuvattu juuri tuolla hiukkaisen tupakka-askia suuremmalla Sonyllä.
Laatu riittää ( toivottavasti ) juuri ja juuri televisioon, mutta kameran koko pitää huolen että se on aina mukana ja sillä tulee oikeasti kuvattua ihan toisella tavalla kuin tuolla isolla kameralla.

Jos satutte muuten pistäytymään Narvikissa ja sota-aikaiset jutut kiinnostaa niin tuo keskusta museo on ihan must paikka käydä.

IMG_0051 DSC00023 DSC00024 DSC00025 IMG_2576

Kuvaa klikkaamalla saa suuremman version näkyville

Tuolla sattui olemaan ryhmä jenkkilästä ja melkoisen mielenkiintoisia kommentteja asiasta näin sivukorvalla kuunneltuna sai kuulla.
Paljon oli sielläkin nähtävää ja sellaista mikä vetää kyllä ihmisen mielen hiljaiseksi. Onneksi meidän ei tarvitse noita kauhuja kokea ja pitää muistaa arvostaa niitä jotka ovat sen kokeneet, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Siitä sitten suunnistimme merenrannan kautta kohti Kiirunaa.
Maisemat tuntuvat muuttuvan kerta kerran jälkeen vain kauniimmiksi ja kauniimmiksi. Kyllä tuo olisi sellainan maailman kolkka minne allekirjoittanut voisi majansa muuttaa.
On se vain niin mukanavan näköistä että.

IMG_2697 IMG_0053
Ja näinpä sitä sitten selvittiin tännä Kiirunaan ja tällä kertaa mahduttiin jopa leirintäalueelle. Pari vuotta taakseppäin jäi tämä kaupunki näkemättä kun alue oli täynnä ja seuraava olikin sitten hiukkasen pidemmän ajomatkan päässä.
Joten huomenna sitten alamme tarkemmin tutkimaan sitä mitä tämä kaupunki pitää sisällään.

Hyvää yötä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes