web analytics
Elämän makuja maistelemassa

Tervetuloa Pohjois-Kurjalaan

Nyt tässävaiheessa pyydän jo niitä lukijoita joiden huumorintaju on pienempi kuin kengännumero poistumaan tältä sivulta ja menemään keittämään vaikka kahvit itselleen.

Ilo elää Itä-Suomessa oli joskus kulunut fraasi jolla yritettiin saada väkeä tänne ”susirajalle”. Nykyisin kannattaisi ehkä ottaa mallia StarTrekin alkumusiikista ja todeta että

Itä-Suomi: The final frontier
These are the voyages of the Jyrki Katainen and others
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before and destroy all communes.

Ja tällä hetkellä näyttää enemmän kuin hyvältä tuo toiminnan onnistuminen. Mielenkiintoisesti vaan nämä päätlkset saatiin ”valmiiksi” juuri sopivaste vaalien jälkeen.  Olisipa ollut enemmän kuin mielenkiintoista nähdä miten olisi äänestyskäyttäytyminen muuttunut jos tämä ”ilon päivä”  olisi ollut ennen vaaleja. No turhahan noista on näin jälkikäteen saivarrella, mutta hiukkasen kettumainen temppiu tuo kyllä hallinnolta oli.

Sitä minä kyllä ihmettelen enemmän kuin paljon että Kontioranta lopetetaan ja kuitenkin joku pirun hurrikeskus saa jäädä ”turvaamaan” puolustustamme. Äkiksellään kartasta kuin katsoo niin melkoisen aukon puolustukseen tuon paikan sulkeminen aiheuttaa.
Onhan ne varmaan etelän viisaat miehet tienneet mitä tekevät ja miksi. Toivottavasti joku kertoisi sen meille kansalaisille. Onhan kuitenkin kyseessä suoraan kolmisensataa työpaikkaa ja siihen lisäksi välillinen työllistävä vaikutus. Siinäpä sitä on kuule työkkärinluukulla vilske kun kapiaisille etsitään ammattia vastaavaa työtä.

No onneksi nämä ilon-osoitukset eivät lopu tähän. Johan tässä ollaan jo viety hätäkeskus, Kontiolahden vastaanottokeskukset ja kovasti näyttää siltä että joko Juuan tai Pyhäselän vankilakin suljetaan. Siihen vielä kun lisätään yliopiston ja humakin supistukset niin tässähän ollaan niin iloisessa vaiheessa että…

Onneksi nämä pienet ja vähän isommat kunnatkin poistuvat sotkemasta tätä kansansiiroa kasvukeskuksiin. Voipi vain kuvitella miten meidänkin asiat paranevat kun Outokumpu, Polvijärvi, Liperi, Kontiolahti ja Ilomantsi liitetään Joensuuhun. Mikäs siinä sitten Joensuulaisena ollessa, varmasti kaikki vähät palvelut mitä täällä nyt on niin varmasti paranevat vallan mahdottomasti niin terveydenhuollon kuin muidenkin perusturvallisuuteen liittyvien palvelujen kohdalla.  Ihan mielenkiinnolla odotan sitä että kuinka paljon vielä näitä asioita voidaan tehdä vaikemmin saavutettavaksi täällä iloisessa itä-Suomessa.

Varmaan eteläneläjillä ei ihan heti suunnitelmat lopu kesken ja uusia väännetään niin kauan kunnes ”viimeinenkin mohikaani” on saatu täältä korvesta pois.

No onko tämä nyt turhaa synkistelyä? Tuskinpa, kyllähän tätä syrjäsuomea ollaan niin alas ajamassa sellaista kyyti kuin vain uskalletaan. Viimeistään siinä vaiheessa kun vanhusten huolto keskitetään kuntien pääpaikkaan niin se ”harvennus” saadaan konkreettisesti käyntiin. Eikä tuohon varmaan mene montakaan kymmentä vuotta kun ainakin täällä jo nyt pullistelevat vanhustenhoitoyksiköt siirtyvät sinne missä on tiloja. Ja tuskinpa niitä tänne sivukylille niin vallattomasti rakennetaan kun es. sairaanhoito on jo keskittynyt Joensuuhun.

Todellakin on ilo elää Itä-Suomessa. Reunaehtoina vain se että on terve, hyvätuloinen aikuinen joka ei tarvitse minkäänlaista ns. kodin ulkopuolista apua mihinkään.

No ehkä sorruin vähän karrikointiin, mutta ei tämä meininki vaan niin hyvältä näytä. Ei vaikka mitenkä päin asioita yrittäisi pähkäillä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes