web analytics
Elämän makuja maistelemassa

Vuosi vaihtui, tietoturvaa, rekisteröimistä ja kuvakisa.

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille lukijoille.


Vuosi saatiin mukavasti selälleen koko perheen voimin.
Pidettiimpä jonkinlainen iloinen tulituksen tuossa illanhämyssä.
Onneksi oli tuota lunta kuitenkin vielä sen verran että raketit sai ampua ilman mitään ihmeellisempiä virityksiä.

Tuosta rekisteröitymisestä on tullut hieman palautetta ja siitä muutama sananen.

Salasanan saa automaattisesti omaan postilaatikkoon heti rekisteröitymisen jälkeen, eli mitään odotampa nyt pari päivää että Jari jaksaa moderoida jäsenlistat ei ole.

Tämä menee myös ihan yleisen tietoturvan ”piikkiinkin”.
Elikkäs suosittelen jokaisen avaamaan es. Gmailiin tilin muotoa ”mitäsatuu”@gmail.com ja käyttää tätä mailiosoitetta aina erilaisille foorumille rekisteröityessä.
Sieltä on sitten helppo postitetaa eri foorumeiden tunnukset ja salasanat omaan henkilökohtaiseen mailiin tai sitten kopioida ne omalle tiedostojen kotikoneeseen, padiin, puhelimeen, tms.

Kannattaa muistaa poista ne alkuperäiset postit sieltä palvelimelta kun tiedot ovat itsellä tallessa.

Jos haluaa olla syystä tai toisesta erittäin tarkka oman henkilöllisyytensä suojaamisesta niin silloin kannattaa käytettää jotain anonyymipostipalvelua.
Yksi suosituimmista ja toimivimmista palvelun tarjoajista on Husmail. Omakohtaisia kokemuksia ei tuosta palvelusta minulla ole, mutta yleisesti tuntuvat pitävän ihan toimivana.

Rekisteröitymisesi on myös sellainen hyöty että jos haluaa seurata es. jostain kirjoituksesta käytävää keskustelua niin nyt on mahdollista saada ilmoitus kommenteista omaan mailiin. Samoinkuin merkinnöistä on myöskin mahdollisuus tilata ilmoituksen itselleen.
Nuo rasti-ruutuun kohdat löytyvät aina artikkelin lopusta kommenttilaatikon alapuolelta.

Eräs kysymys koski tätä rekisteröitymistä ylipäänsä, että miksi helkkarissa ollaan luopumassa tästä avoimesta linjasta kun kuitenkaan ihmiset eivät suurimmaksi osaksi kehtaa rekisteröityä?

Minä uskon ja toivon että kehtaavat.
Syy siihen että tulevaisuudessa kaikki jutut eivät ole avoimia on se että vanhin poika on jo ekalla luokalla eikä siihen mene varmaan vuottakaan kun hän ja mahdollisesti hänen luokkalaiset pääsevät enemmän jyvälle tästä internetin ihmeellisestä maailmasta. Niin siinä vaiheessa on parempi hieman rajoittaa tätä avoimuutta.

Koska ihan rehellisesti sanottuna, vajaan neljän vuoden kokemuksella en erään jaksa uskoa siihen että ihminen voi muuttua järkeväksi. Kyllä normaalissa elämänmenossa olisi jo jonkinlainen herääminen tapahtunut mutta sitä vain ei ole valitettavasti näkyvissä 🙁
Joten pelkään pahoin että täällä saattaa olla vielä melkoisenkin raskaita juttuja elämän vaikeudesta.

Muutenkin olisi tarkoitus järjestää jotain spesiaaleja juttuja jotka olisivat vain rekisteröityneille käyttäjille joten rekisteröitykää ihmeessä.
Värkätään nyt vaikka kännykkäkamera kuvakilpailu aiheesta ”toisenlainen talvi”.
Kuvausaikaa tammikuu, helmikuun toisen viikon kuvat ovat nähtävillä, rekisteröityneet äänestävät parhaan ja voittajalle 6kk:n Kamera lehdet palkinnoksi.

Sellainen takaportin jätän kyllä että rekisteröityjä lukijoita pitäs nyt ainakin kymmenkunta olla että kisa saataisiin käyntiin.

Mobiililaitteilla, ainakaan kaikilla iOS-käyttiksellä varustetuilla rekisteröitymisen ei onnistu, syytä etsitään ja vika yritetään korjata mahdollisimman pian. Onneksi nuo laitteet osaavat näyttää sivun myös normaalissa muodossa jolloin rekisteröityminen onnistuu 🙂

Vuoden 2011 kolme luetuinta juttua oli
1. Lasten ahdistelija Outokummussa
2. Näin monella tapaa……
3. Isäpuoli ihmettelee

Noita kolmea juttua oli luettu yhteensä niin paljon kun koko blogini etusivua oli ladattu elikkä melkoisen selvä kärkikolmikko. Samoin kuin se paljonpyydetty narsismia käsittelevä sivu on harkinnassa.
Tuollainen asia on melkoisen suuri kokonaisuus ja sen puristaminen yhdelle sivulle on vähän kuin yrittäisi täyttää auton öljysäiliötä mittatikun reijästä. Mutta jos suinkin vain aikaa saan niin jotain asiaan liittyvää kyllä tulee sivuille.

Hyvää ja Onnellista tulevaa Vuotta 2012 kaikille teille jotka sivuillani vierailette.

Ja ihan näin lopuksi täytyy vielä kerran kiittää teitä ihania ihmisiä siitä tuen määrästä mitä olen saanut. Vetää ihan hiljaiseksi, suuret kiitokset.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes